• Vastgoed & Techniek

  Eerlijke energie- & servicekosten

  Servicekosten, voor vele vastgoedmanagers is het een hoofdpijndossier. Heet hangijzer is vaak de energiekosten. Klopt de verdeling van kosten wel? Komt de verdeling overeen met het daadwerkelijk verbruik? L & A is gespecialiseerd in het monitoren en toewijzen van energiestromen. Door juiste monitoring en advisering kan aanzienlijk worden bespaard op kosten.  Het correct doorfactureren van servicekosten en advisering op het gebied van een betere verdeling van kosten is een vak apart. Daarvoor bent u bij L&A aan het juiste adres.

  Voorbeeldprojecten


  Budgetbewust onderhoud & onderhoudscontracten (MJOP's)

  Onderhoud van vastgoed is essentieel, echter niet tegen elke prijs. Het onderscheiden van zin en onzin van onderhoud is ons vak. Door onze lange ervaring en uitgebreid netwerk van fabrikanten, leveranciers, aannemers, installateurs en adviseurs kunnen wij voor iedere gebruikssituatie de juiste onderhoudsbehoefte samenstellen. Door onze uitgebreide technische kennis en vasthoudendheid kunnen wij u optimaal adviseren, de aanbestedingsstukken opstellen en de aanbiedingen evalueren.

  Voorbeeldprojecten

  Duurzame installaties & energie

  De mogelijkheden van de techniek zijn bijna onbegrensd, de mogelijkheden van installaties echter niet. Ons motto is: waarom een installatie vervangen die nog naar tevredenheid werkt? Vakkundig advies is noodzaak, vele aspecten spelen een rol bij de keuze van vervanging, niet iedere energiebesparende maatregel bespaart geld, niet iedere vervanging betaalt de eventuele verhoogde onderhoudsfrequentie voor handhaving van de bestaande installatie terug. Iedere vervanging is feitelijk een op zich staand project. Wilt u vakkundig advies, neem dan contact op met L & A.

  Voorbeeldprojecten

  Optimale warmte-koude opslag (WKO)

  Warmte-Koude opslag, het welbekende ei van Columbus of een nodeloos ingewikkeld kostbaar stuk techniek?  Wat ons betreft het eerste. Mits correct ingezet kan het een bijzonder duurzame oplossing zijn voor het verwarmen en koelen van vastgoed. Wij weten alles van regeneratie en professionalisering van WKO installaties.  Met jaren ervaring in dit vakgebied, goede referenties en een stevig netwerk, kunnen wij u vakkundig informeren en adviseren.

  Voorbeeldprojecten

  Vakkundig projectmanagement

  Complexe technische projecten en vraagstukken vragen om kwaliteit. Kwaliteit die wij in huis hebben. Jarenlange ervaring, vasthoudendheid, opleiding en netwerk zorgen voor de oplossing van uw vraagstuk. Het vervangen van complete gevels, klimaatinstallaties met kuren of opstandige liften, wij kunnen u verder helpen. De oplossing is vaak dichterbij en goedkoper dan u denkt.

  Voorbeeldprojecten

 • Vastgoed & Strategie

  Gestructureerde vastgoedprocessen

  Gestructureerde vastgoedprocessen zorgen voor gereduceerde kosten, meer snelheid en een prettig werkklimaat voor uw collega’s. L & A kan de processen snel monitoren en verbetervoorstellen maken. Deze worden efficiënt geïmplementeerd waardoor het resultaat snel zichtbaar en meetbaar is. Geen duimdikke rapportages en adviezen, maar pragmatisch advies en begeleiding naar een verbeterde organisatie.

  Voorbeeldprojecten


  Financieel vastgoedmanagement

  Een gezonde vastgoedportefeuille bestaat bij de gratie van succesvol financieel vastgoedmanagement. Inzicht in kosten, kansen en bedreigingen zijn essentieel. L & A is u graag van dienst.  Door een uitvoerige inventarisatie van de administratie en lopende contracten komen wij vlot tot een passend advies. In een samenwerking tussen de strategisch en technisch experts van L & A worden de onderhoudscontracten en beheercontracten tegen het licht gehouden. Vaak resulteert dit in een kostenreductie voor de vastgoedportefeuille.

  Voorbeeldprojecten

  Succesvolle vastgoedtransacties

  Een succesvolle transactie vraagt om een correct gebouwdossier, stevig due diligence traject en een aantrekkelijke financiering. L & A kan u in de rol als kopende of verkopende partij uitstekend van dienst zijn. Wij onderscheiden de zin van de onzin en zorgen dat u een weloverwogen besluit kan nemen. Inzicht in onderhoud, kosten, belangen en financiering zorgen voor een succesvolle transactie. Met jarenlange ervaring en een stevig netwerk zijn wij u van dienst.

  Voorbeeldprojecten


  Overzichtelijke gebouwdossiers

  Een goed gebouwdossier vormt de basis voor het beheersen van de kennis en een  eenvoudige overdracht van het het beheer van het gebouw. Alle contracten omtrent het object worden in het dossier opgenomen. Geen hogere wiskunde, maar inzicht in de financiën en contracten. Achterstallige facturen, contractonderhandelingen of onderhoud, wij brengen het in kaart en lossen het op. Dit biedt u als vastgoedmanager aanmerkelijke inzichten en vaak een flinke kostenreductie. Worstelt u met een onvolledige administratie en een gebrek aan overzicht? Wij helpen u met volle overgave.

  Voorbeeldprojecten

  Doelmatig interim management

  Een noodzakelijke reorganisatie, tekort aan kennis en kunde in de organisatie, of een langdurige afwezigheid van een MT-lid. Redenen om extern een kennisinjectie in te huren. L & A heeft de gewenste kennis en kunde beschikbaar voor u. Door jarenlange ervaring in de vastgoedbranche, een uitstekend trackrecord en de juiste mensen in het netwerk kunnen wij uw organisatie van dienst zijn. Of dit nou langdurig of om enkele uren gaat, neem gerust contact op. Dan inventariseren wij het vraagstuk en zorgen voor een passende oplossing.

  Voorbeeldprojecten

  Soepel VvE beheer

  Ingewikkeld, lastig en complex. Dat zijn vaak de termen die kleven aan VvE beheer. Maar laten wij daar nou heel anders over denken. Met onze gestructureerde aanpak weten wij de meest complexe VvE’s soepel te managen. Wilt u het VvE Beheer uit handen geven of zoekt u een partij die u met raad en daad terzijde kan staan? Neem dan contact met ons op!

  Voorbeeldprojecten